By - florasfun

Γιατί Μας Αρέσουν Τόσο οι Τριλογίες και οι Σειρές Βιβλίων;

Έχετε παρατηρήσει ότι όλες οι σύγχρονες τριλογίες σπάνε τα ταμεία στα βιβλιοπωλεία; Βιβλία όπως το Λυκόφως ή οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι έχουν κατακτήσει την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού σε παγκόσμια κλίμακα και τα αποτελέσματα εισπρακτικά είναι πραγματικά αξεπέραστα. Δύσκολα θα βρει κανείς μια γειτονιά, όπου δεν υπάρχουν τουλάχιστον κάποια από τα αντίτυπα τέτοιων βιβλίων. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των αναγνωστών, οι τριλογίες που κοσμούν τα ράφια της βιβλιοθήκης μπορεί να ανήκουν στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, των αισθηματικών βιβλίων ή ακόμη και της περιπέτειας.

Το Μυστικό της Επιτυχίας

Όταν βγαίνει στη δημοσιότητα μία τριλογία ή μια σειρά βιβλίων με κοινή πλοκή, πολλοί αναγνώστες το θεωρούν ως μία ευκαιρία να δεθούν περισσότερο με τους χαρακτήρες. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τις σειρές στην τηλεόραση, δεν πρόκειται μονάχα για μία ιστορία που ολοκληρώνεται και ξεχνάς τους χαρακτήρες, την πλοκή και την προϊστορία. Εδώ πρόκειται για μία ιστορία που αναβιώνει, ενισχύεται και εμπλουτίζεται. Μέσα από ένα σύνολο βιβλίων, ο αναγνώστης έχει τη χαρά να δει τους χαρακτήρες να εξελίσσονται πολύ περισσότερο και ταυτίζεται μαζί τους.

Μάλιστα, όταν πρόκειται για τριλογίες, υπάρχει το αίσθημα της προσμονής και της ανυπομονησίας για το τι θα συμβεί στην συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό να προωθείται η προσμονή για την συνέχεια με έναν υγιή και παράλληλα ιδιοφυή τρόπο. Ο συγγραφέας χωρίζει την ιστορία σε συνέχειες και προσφέρει ικανές δόσεις που αναζωογονούν το ενδιαφέρον ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σαν αποτέλεσμα, το αναγνωστικό κοινό περιμένει με λαχτάρα να διαβάσει τις επόμενες σελίδες και να μάθει προς τα πού έχει πάει η πλοκή.

Επιπλέον, μέσα από τις τριλογίες και τις σειρές βιβλίων, οι συγγραφείς αποφεύγουν την κόπωση. Σε ένα μεγάλο βιβλίο με εκατοντάδες ή και χιλιάδες σελίδες, είναι αναπόφευκτη η κόπωση εκ μέρους των αναγνωστών. Σπάζοντάς το, ωστόσο, σε μικρότερα κομμάτια, οι συγγραφείς μετατρέπουν το κάθε βιβλίο σε ένα εύπεπτο, διαχειρίσιμο κομμάτι. Αυτό το κομμάτι διατηρεί την ανεξαρτησία του περιεχομένου του, φροντίζοντας ωστόσο να έχει κοινή ραχοκοκαλιά με όλα τα υπόλοιπα βιβλία της τριλογίας ή της σειράς.

Είναι Μήπως μια Παροδική Μόδα;

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν οι τριλογίες και οι σειρές βιβλίων όπως ο Χάρι Πότερ θα φύγουν από τη μόδα κάποια στιγμή. Έως τώρα, η πορεία τους υπήρξε μονάχα ανοδική. Σε αυτό έχουν συντελέσει πολλοί παράγοντες, οι οποίοι αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται πως η συνταγή είναι άκρως επιτυχημένη. Ο συγγραφέας καλείται να δημιουργήσει ένα σύνολο χαρακτήρων, που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών και να το διατηρούν αναλλοίωτο στο χρόνο. Ύστερα από τη δημιουργία των χαρακτήρων, η πλοκή δομείται και επεκτείνεται ανάλογα. Με αυτό τον τρόπο, υπάρχει πάντοτε κάτι νέο σε κάθε βιβλίο για τον αναγνώστη.

Αν και η δομή ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο, οι νέες διακλαδώσεις μπορούν να δώσουν τροφή σε νέα κεφάλαια και νέες υπο-ιστορίες. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και αυτό είναι που καθηλώνει το αναγνωστικό κοινό. Έχοντας το υπόβαθρο της αρχικής ιστορίας με συγκεκριμένους χαρακτήρες, οι νέες ιστορίες μπορούν να προστεθούν εύκολα και οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να χαρούν τους αγαπημένους τους ήρωες και σε άλλες περιπέτειες!

Χρειάζεται χρήματα για να αγοράσει τα βιβλία; Δείτε τις καλύτερες της Ρουμανίας πιστωτές.

© 2021   www.florasfun.gr